Categories
Uncategorized

Официално: Windows Phone “Mango” – RТM

Късно вечерта на 25ти срещу 26ти Юли (Българско време) Майкрософт официално са oдобрили RTM версията на актуализацията за мобилната ос Windows Phone 7 – Mango.

Това означава, че до дни партньорите на Майкрософт ще започнат да правят своите доработки и оптимизации на операционната сиситема. Поглеждайки към календара, можем да бъдем спокойни, че актуализацията ще бъде публично достъпна в предварително обявените срокове.

Windows Phone 7 MangoКъсно вечертта на 25ти срещу 26ти Юли (Българско време) Майкрософт официално са удобрили RTM версията на актуализацията за мобилната ос Windows Phone 7 – Mango.

Това означава, че до дни партньорите на Майкрософт ще започнат да правят своите доработки и оптимизации на операционната сиситема. Поглеждайки към календара, можем да бъдем спокойни, че актуализацията ще бъде публично достъпна в предварително обявените срокове.

От Майкрософт обявиха, че освен новите устройства, които ще се продават с новата версия на операционната сиситема, ще бъде достъпна и акуализация за по-старите такива чрез софтуера за управление на мултимедия – Zune.

Ето и някои от дългоочакваните нови функционалности в новата Windows Phone 7 – Mango:

  • Многозадачност (multitasking) – при задържане на хардуерния бутон “назад”, текущия екран се смалява и имате възможност да превключите между всички приложения, стартирани в момента.
  • Групиране на кореспонденицята – Освен, че електронните писма се групират по познатия още от Microsoft Office Outlook 2010 начин (threading), ще имате възможност да обедините в едно няколко профила за електронна поща. Също така, текстовите съобщения, заедно с кореспонденцията от различни социални мрежи е обединена и групирана спрямо човека, с който е проведена. Това дава възможност да комуникирате с познатите си чрез всички популярни методи за комуникация от едно място и да следите кореспонденцията лесно и удобно. Тук е момента да отбележа, че в официалната версия на Windows Phone 7 – Mango се очаква да бъде включена и интеграцията с Twitter.
  • Една наистина заслужаваща сериозно внимание функция е възможността на телефона да преобразува входящи текстови съобщения в глас и обратно – чрез диктуване, телефона да изписва съдържание на изходящо текстово съобщение. Разбира се, тази функционалност ще бъде ограничена до много малко езици, но потенциала, който има е изключитлено голям.
  • Internet Explorer 9 – Мобилната версия на официално най-бързият Уеб браузър в света (по официална информация до средата на тази година). Разбира се, с поддръжка на HTML5 и CSS3.
Въпреки, че официално актуализацията все още не е достъпна, започнаха и предположенията какво ще бъде включено в следващия ъпдейт на операционната система. Едни от най-често срещаните са версия на Skype за Windows Phone 7, поддръжка на Adobe Flash, както и вградена функционалност за отдалечен достъп до настолни компютри (Remote Desktop Client).